De Lente Loopchallenge gaat van start!
Zondag 16 mei is de dag van de Lente Loopchallenge. In heel Gelderland, maar ook ver daarbuiten, lopen mensen in hun eigen omgeving een 5, 10 of 15 kilometer voor het goede doel. De Lente Loopchallenge is een initiatief van Stichting Zevenheuvelenloop, de Gelderse Sportfederatie en Omroep Gelderland.

Het doel van de Lente Loopchallenge is om mensen in beweging te krijgen of te houden. Presentator Dolf Jansen en oud-profvoetballer Jhon van Beukering lopen ook mee en hebben zich als ambassadeur aan dit evenement verbonden.

Een kleine 1700 mensen hebben zich ingeschreven. Ze lopen echt overal. Zo wordt er zelfs in de Zwitserse Alpen meegedaan aan de Lente Loopchallenge. Het inschrijfgeld dat de deelnemers betaalden, gaat bijna volledig naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dat jeugdfonds zorgt ervoor dat ook kinderen van minder draagkrachtige ouders kunnen sporten en cultuur kunnen beleven.

Veel van de deelnemers hebben de afgelopen weken getraind met speciale trainingsschema’s van topatleten Susan Krumins (o.a. zilver op EK 2018 op de 10 kilometer) en Mike Foppen (meervoudig Nederlands kampioen op o.a. 5 en 10 kilometer). Verder konden ze elke twee weken een webinar volgen van een andere, inmiddels ex-topper: Dennis Licht.

De Lente Loopchallenge is zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur live te volgen via YouTube en de Facebookpagina van de Lente Loopchallenge. Zondagavond is er vanaf 17.20 uur een samenvatting te zien op TV Gelderland, met alle hoogtepunten van het hardloopevenement.

bron: omroepgelderland.nl

Scroll naar boven