Onze Running experts

Maak kennis met onze Running experts

Dennis Licht

Als klein jongetje raakte ik bevangen door het hard­loop­virus. Mijn vader deed mee aan hard­loop­wed­strijden en regelmatig rende ik een stukje met hem mee. Geïnspireerd door Nederlandse topatleten als Kamiel Maase, Jos Hermens, Gerard Tebroke en mede-Apeldoorner Gert-Jan Liefers droomde ik ook van een carrière als topatleet.

En die droom is zeker uitge­komen! In de afgelopen jaren mocht ik me dertien keer tot Nederlands kampioen laten kronen. Daarnaast nam ik deel aan verschillende Europese- en Wereld­kam­pioen­schappen atletiek. En weet je wat zo bijzonder is? Met mijn toptijd op de 5000 meter (13.23 minuten) sta ik tussen die hardlooplegendes waar ik vroeger zo naar opkeek.

Inmiddels heb ik mijn topsportcarrière beëindigd, maar de liefde voor de loopsport is er nog steeds. En de kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan als atleet en hardloopcoach komen allemaal samen in het Loop Expertisecentrum! 

Misschien loop je al jaren hard, maar heb je regelmatig last van blessures. Of ben je die fervente marathonloper, die graag een trainingsschema op maat ontvangt. Of misschien heb je net de stoute (hardloop)schoenen aangetrokken, maar ben je op zoek naar professionele begeleiding en een ‘stok achter de deur’. Laat ons je helpen en kijk wat we voor je kunnen betekenen. Je bent altijd welkom voor een kennismaking met een goede bak koffie. Thee mag ook.

Dennis Licht

Hardloopcoach en Personal Trainer, mede-eigenaar Loop Expertisecentrum Apeldoorn

Running Expert Dennis Licht

Johann de Jong

In de jaren ’80 en ’90 was ik zelf fanatiek middenafstandsloper (800m-3000m). Later verlegde ik mijn ambities naar de lange afstanden en ik heb ondertussen al 19 marathons gelopen en tweemaal deelgenomen aan een triathlon. Als eigenaar van fysiotherapiepraktijk Isokin houd ik me al jaren bezig met blessurepreventie, begeleiding en behandeling van hardlopers.

Vanuit die hoedanigheid kan ik zowel vanuit een biomechanische, als een inspanningsfysiologische achtergrond kijken naar een probleem of klacht. Ik zie het altijd als een uitdaging om hardlopers weer op de juiste weg te helpen. Dat geeft een kick!

Alle opgedane kennis en ervaring als loper, als zorgverlener en als wetenschapper komen allemaal samen in het Loop Expertisecentrum waarin ik de krachten heb gebundeld met Dennis Licht om al die hardlopers op een verantwoorde en plezierige manier te begeleiden.

Johann de Jong

Bewegingswetenschapper en Sportfysiotherapeut, mede-eigenaar Loop Expertisecentrum Apeldoorn

Callan Eloff

Al vanaf mijn zesde doe ik aan rugby. Mijn talent bleef niet onopgemerkt in de jeugd  en daarom werd ik in het verleden geselecteerd voor Jong Oranje onder 18 jaar en de Heren XV. In deze periode kwam ik veel in aanraking met Strenght & Conditioning Coaches en Sportfysiotherapeuten en toen dacht ik, daar wil ik later mijn werk van maken. 

Tijdens mijn studie fysiotherapeie deed ik mijn eerste ervaring op met kracht- en conditietraining bij de Apeldoornse rugbyvereniging RAMS FC in de rol als Strenght & Conditioning Coach. Tegenwoordig ben ik werkzaam als Fysiotherapeut bij Isokin Training & Therapie – waar ik veel hardlopers op de behandelbank zie – en als Strenght & Conditioning Coach in het Loop Expertisecentrum in Apeldoorn.

Met mijn kennis over de biomechanica en anatomie van het menselijk lichaam én mijn energie en passie voor krachttraining vind ik het leuk om jou meer plezier te laten beleven tijdens het hardlopen.

 

Callan Eloff

Fysiotherapeut en Strength & Conditioning Coach

Callan Eloff -Loop Expertisecentrum Apeldoorn

Xander Veeneman

Nadat mijn leven in 2019 een rigoureuze wending nam, is sporten een groot onderdeel van mijn dagelijkse leven geworden. Hardlopen, wielrennen, mountainbiken, crossfit en fitness zijn mijn grootste sportieve passies.

Sinds 2021 heb ik van mijn passies mijn werk mogen maken als (medisch) personal trainer, hardloopcoach, voedingsdeskundige en mindfulrun coach. 

Ik ben trots om onderdeel te zijn van dit team van experts in hardlopen. De plek waar ik mijn kennis, passie, persoonlijke  levenservaring en positieve energie ten volste kan inzetten om andere mensen te helpen bij het behalen van hun doelen, zowel op fysiek als mentaal vlak.

Xander Veeneman

Hardloopcoach & (Medisch) Personal Trainer

Scroll naar boven