Dennis Licht neemt Loop Expertisecentrum Apeldoorn over

Hardloopcoach, personal trainer en voormalig topatleet Dennis Licht neemt het Loop Expertisecentrum aan het Jean Monnetpark 21 volledig over van Isokin Training en Therapie. Licht en mede-eigenaren van Isokin Johann de Jong en Gerard Vos zetten op vrijdag 31 mei hun handtekening onder de overeenkomst.

De Jong en Vos verkopen Isokin Training en Therapie aan de TopzorgGroep. Het Loop Expertisecentrum, waar van Vos, De Jong en Licht gezamenlijk eigenaar waren, gaat nu voor 100% naar Licht, ondanks de grote interesse van de TopzorgGroep. Voor Licht hét moment om het bedrijf zelfstandig verder te laten groeien.

Nederlands kampioen

Beekbergenaar Licht kreeg hardlopen met de paplepel ingegoten omdat hij als kleine jongen al regelmatig met zijn vader mee rende. Uiteindelijk begon hij als 14-jarige serieus met hardlopen en werd hij sinds die tijd dertien keer Nederlands kampioen op verschillende afstanden. Daarnaast nam hij deel aan verschillende Europese en Wereldkampioenschappen atletiek. Na het beëindigen van zijn topsportcarrière in 2016, begon hij Dennis Licht Running. Met dit bedrijf zette hij zijn eerste stappen als coach en ondernemer.

Begeleiding van start tot finish

Licht wil zich steeds verder ontwikkelen als ondernemer en de overname past bij zijn ambities. “Ik ben sinds 1 november 2019 mede-eigenaar van het Loop Expertisecentrum. In de eerste paar maanden van 2020 namen we de huidige ruimte van 150 vierkante meter in gebruik om hardlopers een eigen plek te bieden. We begeleiden hier dus al vijf jaar lopers van start tot finish en helpen hen met het hele palet daartussen in: blessurepreventie, loopschema’s, looptechniek en krachttraining. Isokin Training en Therapie is een van de beste fysiotherapiepraktijken in Apeldoorn, die lopers kan helpen met blessures en herstel. Onze samenwerking was dan ook logisch, want onze diensten sloten perfect op elkaar aan. Dat vertaalde zich ook in het grote aantal hardlopers uit alle windstreken, die ons week in week uit wisten te vinden voor advies en ondersteuning.”

Dienstverlening blijft hetzelfde

Voor klanten verandert er na de overname niets. Zij kunnen bij Licht nog steeds terecht voor personal training, trainingsschema’s, tests en analyses. “Het Loop Expertisecentrum blijft voor hardlopers in Apeldoorn en daarbuiten dé plek om te werken aan hun persoonlijke en sportieve doelen. Bij ons maak je een vliegende start en krijg je (weer) vertrouwen in je lijf.”

Toekomstplannen

Licht zit vol met plannen voor de toekomst. Een ervan is het verbreden van zijn diensten, bijvoorbeeld door het aanbieden van beginnersloopcursussen, hardlopen voor bedrijven, groepstraining, samenwerking met andere ondernemers of zelfs een vestiging op een andere plek in Nederland. Ook wil hij de dienstverlening van Dennis Licht Running en het Loopexpertise Centrum veel meer gaan samenvoegen. “Wat er op je pad komt, opent nieuwe deuren en is niet te sturen”, merkt Licht. “Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën. Op dit moment zijn mijn partner Esmay, die de financiën op zich neemt, en ik nog druk om de overname vlekkeloos te laten verlopen. Daarna gaan we vol gas en vertrouwen vooruit.”

Voor De Jong is de overname een stap om zich weer te gaan concentreren op zijn passie: als fysiotherapeut werken met atleten. “Als ondernemer houd je je ook bezig met administratieve en personeelszaken. Dat hoeft nu niet meer. De samenwerking met Dennis blijft uiteraard bestaan. We kennen elkaar goed en onze fysiotherapeutische en sportieve expertises vullen elkaar aan. Gerard en ik wensen Dennis het allerbest met deze prachtige nieuwe stap in zijn carrière, waarmee hij de kans krijgt om vol voor het ondernemerschap te gaan. Wij zien die toekomst voor hem met vertrouwen tegemoet.”

Voor meer informatie naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met Dennis Licht (dennis@loopexpertisecentrumapeldoorn.nl of +31(06)38461345).

Scroll naar boven